Aktivitetet E Ditelindjes Se Profetit (s.a.v)

Ne kuadrin e ditelindjes se profetit “Muhammed (s.a.v)” shkolla jöne medreseja “Liria” organizoi gjate dy javeve aktivitete ne perkujtim te kesaj figure hyjnore qe transmetoi fjalen e Zotit (xh.xh) nepermjet Kur’an-it

Nxenesit thane salavat eper nder te tij, me qellim qe te fitojne kenaqesine e Zotit.

Ne aspektin letrar u zhvillua nje konkurs me recitime, kenge dhe ese.

Eseja me e bukur kushtuar profetit “Muhammed (s.a.v)” ishte ajo e “Flavjo Mates” 10c e cila karakterizohej nga nje origjinalitet dhe nje ndjeshmeri te larte e pasuri mendimesh ne lifhje me aktivitetin dhe rolin e tij ne zhvillimin e njerezimit.

Ese te tjera te bukura ishin ato te te shkruara nga nxenes te klasave  te 11 dhe 12 si Blerand Ismaili, Klaudio Bicaku, Aurel Senja, Jurgen Tona, Dervish musaj etj.

Javen e pare te muajit shkurt medreseja LIRIA beri njeprogram per hir te ditelindjes se Profetit MUHAMMED (s.a.s)….ne kete programmoren pjese te gjithe nxenesit dhe mesuesit e kesaj shkolle…Ne diten e pare,te henen u thane salavate dhe u pane video dhe u degjuan salavate.Ate dite nxenesit bashke me presoret filluan te sillnin salivate per gjithe javen.NE diten e dyte,te marten programi vazhdoi me nxenesit te cilet zhvilluan konkursin e sijerit.Klasat e 11 bene konkursin ndermjet njera tjetres per jeten e Profetit Muhammed (s.a.s)..gjithashtu u thane dhe salivate te tjera.Gjate te gjithe programit te gjithe pjesetaret e shkolles mundoheshin te thonin sa me shume salivate.gjithashtu nxenesit e shkollen moren pjese dhe ne shkrimin e eseve ne lidhje me jeten e Pejgamberit tone (s.a.s).Me pas nga mesuesit u dhane dhe dhuratat per nxenesit qe kishin thene me shume salivate dhe u perzgjodhen 2 esete me te mira.