Entries by FondacioniSema

Dita e parë e shkollës në Medresenë e Tiranës

Me rastin e fillimit të vitit të ri arsimor u organizua ceremonia e hapjes ku ishin të pranishëm drejtori i Medresese së Tiranës, z. Ali Zaimi, nënkryetari i KMSH-së, z. Lauren Luli, mësues, prindër dhe nxënës.   Në fjalën e tij përshëndetëse drejtori i Medresesë uroi nxënësit për një vit të suksesshëm dhe tha se […]

Programi i orientimit për klasat e 10-ta

Medreseja e Tiranës ka nisur sot programin e orientimit për klasat e 10-ta. Qëllimi i këtij aktiviteti është informimi i nxënësve fitues mbi programin mësimor, aktivitetet shkollore dhe ambientimin sa më të mirë me ambientet e shkollës sonë. Falë këtij programi nxënësit e klasave të 10-ta do të futen në atmosferën e fillimit të vitit […]

Dy medalje në olimpiadë ndërkombëtare në SHBA

Nxënësit e Medresesë së Tiranës, Edison Torba, Reinald Mehmeti, Suat Sencer Ilhan dhe Ramazan Nela, të shoqëruar nga mësuesi Mevlan Domi morën një medalje argjendi dhe një bronzi në olimpiadën “Genius” me projektet e tyre ‘short movie’ në SHBA. Në olimpiadën ndërkombëtare morën pjesë 1285 finalistë, me 2220 projekte, nga 72 vende të botës. Nxënësit […]

Ti duaje njeriun, mahnitu pas njerëzores

“Ti duaje njeriun, mahnitu pas njerëzores”, ishte ky programi artisik dhe kultuor që Medreseja e Tiranës organizoi, në kuadër të Ditës Ndërkombëtare të Tolerancës. Në fjalën e tij përshëndetëse drejtori i Medresesë, z. Ali Zaimi, theksoi se nëse do t’i referohemi mëshirës hyjnore apo mënyrës se si Zoti i trajton njerëzit atëherë do të kuptojmë […]

Nxënësit më të mirë konkurs në Medresenë e Tiranës

Është zhvilluar sot në ambientet e Medresesë së Tiranës konkursi i inteligjencës për nxënësit më të mirë të klasave të 9-ta nga shkolla të qytetit dhe qarkut të Tiranës. Konkursi i Inteligjencës është organizim i Medresesë së Tiranës në bashkëpunim me Drejtorinë Arsimore të Tiranës dhe Drejtorinë arsimore të qarkut të Tiranës. Pjesëmarrja në fazën […]

Tre muajt, periudhë e begatë e kohës

1-Me rastin e hyrjes së tre muajëve të begatë të kalendarit Islam, Rexheb,Shaban dhe Ramazan, Medreseja e Tiranës, H. Mahmud Dashi, organizoi një aktivitet për tu informuar mbi veçoritë dhe begatinë e kohës në këtë periudhë kohore. Drejtori i shkollës, z. Ali Zaimi, uroi stafin dhe nxënësit që ti vlerësojnë sa më bukur këto begati […]

Program artistik kushtuar mësuesve dhe nënave

Me rastin e afrimit të festave të 7-8 Marsit, Medreseja e Tiranës, Kavajës, Elbasanit, Korçës dhe Beratit, organizuan nën kujdesin e “Fondacionit Sema” një program festiv kushtuar mësuesve dhe nënave. Programi u zhvillua në ambientet e Medresesë së Tiranës, ku nxënësit e kësaj shkolle përgatitën aktivitetin për të ftuarit. Të pranishëm në program ishin, drejtori […]

Programi i ndarjes së çmimeve të festivalit të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë në Medresenë e Korçës

Në Medresenë e Korçës u zhvillua programi i ndarjes së çmimeve të festivalit të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë, një organizim i Medresesë së Korçës në bashkëpunim me DAR-Korçë. Në këtë festival konkurruan 90 nxënës nga 11 shkolla të ndryshme 9-vjeçare të qarkut të Korçës, në katër kategori: ese, analizë letrare, poezi dhe muzikë. Të pranishëm […]

Program festiv kushtuar mësuesve dhe nënave

Medreseja e Tiranës “H. Mahmud Dashi” me rastin e afrimit të festave të 7-8 Marsit organizoi një program festiv kushtuar mësuesve dhe nënave. Bashkë me mësues dhe nxënës të Medresesë, të ftuar në program ishin dhe mjaft drejtorë të shkollave të kryeqytetit të cilët e vlerësuan maksimalisht performancën e nxënësve në program. Drejtori i Medresesë, […]