Dita e Kuran-I Kerimit

Ne medresene e Tiranes  si cdo vit me pare edhe kete vit u zhvillua programi “Dita e Kuran-I Kerimit.”

Ky program u zhviillua enkas per nxenesit fillestar  te cilet kete vit sapo kane mesuar te lexojne fjalen e Allahut. Ne kete program moren pjese perfaqesues nga Komuniteti Musliman, pedagoge nga universiteti  Beder, prinder, mesues etj. Programi pati si qellim ndikimin e njerezve per ta njohur  fjalen e Allahut dhe ringjalljen e deshires sone per ta lexuar sa me teper ate.

Ne kete program u percollen plot mesazhe te bukura. Kurani eshte keshille e mbushur plot mencuri. Ai eshte gjykatesi qe e ndan te verteten me genjeshtren. Ai eshte rruga me e drejte. Kush flet duke iu mbeshtetur atij, gjen rrugen e drejte. Kush vepron sipas tij, shperblehet; kush gjykon me te, gjykon me drejtesi.

Programi u mbyll me shperndarjen e librit te Kuran-I Kerimit si dhurate per nxenesit .

Me mesazhin e profetit  Muhammmed (s.a.s) po e mbyllim kete shkrim: “Me i miri prej jush eshte ai qe e meson Kuranin dhe ua meson ate te tjereve.”