Gjenden fosilet e pinguinit më të madh të të gjitha kohërave

Gjenden fosilet e një prej pinguinëve më të mëdhenj që kanë ekzistuar ndonjëherë, në të gjitha kohërat me gjatësi prej 1.3 metrash dhe një peshë 60 kilogramë.


Fosilet e pinguinit “gjigand”, u gjetën në Zelandën e Re pas 30 vitesh. Pas kërkimeve të shumta deh intensive të studiuesve, fosilet e tij u gjetën të ndara. Këta të fundit bënë bashkimin e tyre duke i dhënë formën e tij reale dhe i vendosën emrin  Kairuku.


Mësohet se Pinguini i cili ka jetuar 24-27 vite më parë në Zelandën e Re, ishte një lloj i rrallë i cili ka jetuar në vende të izoluara ku gjente me lehtësi ushqim.


/Drita Islame/Fondacioni Sema