Javën e matematikës

 

Edhe atje ku mbreterojne numrat,  nuk mungon madheshtia e nje programi  argetues  plot sharm dhe hare.

Java e matematikes ne ambjentet e shkolles sone  kishte shume surpriza .

Ndryshe nga programet e tjera ketu mbizoteronte zbavitja pa lene menjane projektet shume interesante te pergatitura nga vete nxenesit si psh:ORIGAMI,TESSALLATION,POP-UP(leter arkitekture),TANGRAM,si dhe materiale  te mbledhura per shume matematiciene te pasqyruara neper kartona…

Kete jave te mrekullueshme u organizuan edhe gara shkathtesie si sudoku, shahu si dhe vizatimi I fig.gjeometrike te ndryshme vetem me nje levizje lapsi etj…

Pati nje shfaqje artistike te vogel ku ishin te ftuar drejtore dhe mesues nga shkolla te ndryshme te Tiranes.zhanerat e ndryshem ishin pjese e ketij program si kenge,skec,muzikal,dhe lidhja shkencore e numrave matematikore ne lidhje me te gjitha fushat e jetes.

/Fondacioni sema