Konkurimi midis Medreseve (Provimi GDS)

9

Kete jave, ne te gjitha Medresete zhvillohet provimi I pergjithshem i semestrit.

Ky provim ka per synim qe te nxjerr ne pah se cila nga Medresete do dale e para por ne te njejten kohe se cilet nxenes jane me te suksesshem dhe me e rendesishmja se ne cilen lende nxenesit do te dalin me te sukseshem.
Provimi zhvillohet ne te gjitha lendet qe marrin nxenesit ne forme testi me alternativa, ku nxenesi ne te njejten kohe konkuron edhe me kohen.
Provimet jane si me poshte:

Klasat e 10`ta:
Anglisht 50 pyetje
Akaid 15 pyetje
Matematike 15 pyetje
Turqisht 50 pyetje
Informatike 5 pyetje
Kuran 20 pyetje
Fikh 10 pyetje
Letersi 15 pyetje
Histori 5 pyetje
Gjeografi 5 pyetje
Qytetari 5 pyetje

Klasat e 11`ta:
Matematik 20 pyetje
Anglisht 15 pyetje
Hadith 10 pyetje
Sijer 10 pyetje
Akaid 7 pyetje
Fikh 7 pyetje
Fizike 15 pyetje
Kimi 10 pyetje
Biologji 10 pyetje
Turqisht 15 pyetje
Informatik 10 pyetje
Kuran 15 pyetje
Arabisht 20 pyetje
Letersi 15 pyetje
Histori 10 pyetje
Gjeografi 5 pyetje

Klasat e 12`ta:
Anglisht 60 pyetje
LETERSI  60 pyetje

 Fondacioni  ‘’SEMA ‘’ ju uron  suksese te gjithe  nxenesve pjesmarres .