Konkurimi midis Medreseve ( Provimi GDS)

Kete jave, ashtu si ne te gjitha Medresete, edhe ne Medresene e Beratit u zhvillua provimi I pergjithshem i semestrit. Ky provim ka per synim qe te nxjerr ne pah se cila nga Medresete do dali e para por ne te njejten kohe se cilet nxenes jane me te suksesshem dhe me e rendesishmja se ne cilen lende nxenesit do te dalin me te sukseshem.
Provimi xhvillohet ne te gjitha lendet qe marrin nxenesit ne forme testi me alternativa, ku nxenesi ne te njejten kohe konkuron edhe me kohen.
Provimet qe kane xhvilluar nxenesit jane si me poshte:

Klasat e 11`ta:
E Hene:
Matematik 20 pyetje
Anglisht 15 pyetje
Hadith 10 pyetje
Sijer 10 pyetje
Akaid 7 pyetje
Fikh 7 pyetje
E Marte:
Fizike 15 pyetje
Kimi 10 pyetje
Biologji 10 pyetje
Turqisht 15 pyetje
Informatik 10 pyetje
E premte:
Kuran 15 pyetje
Arabisht 20 pyetje
Letersi 15 pyetje
Histori 10 pyetje
Gjeografi 5 pyetje

Klasat e 10`ta:
E Hene:
Anglisht 50 pyetje
Akaid 15 pyetje
E Marte:
Matematike 15 pyetje
Turqisht 50 pyetje
Informatike 5 pyetje
E premte:
Kuran 20 pyetje
Fikh 10 pyetje
Letersi 15 pyetje
Histori 5 pyetje
Gjeografi 5 pyetje
Qytetari 5 pyetje