Medreseja e Tiranës e para në botë

Në datat 8-13 maj 2013 në Houston Texas të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, u zhvillua Olimpiada Ndërkombëtare e Projekteve Inxhinierike e Mjedisore për energji botërore të qëndrueshme (I-SWEEP 2013) ku u paraqitën mbi 500 projekte të 70 vendeve të ndryshme të botës.

Në këtë Olimpiadë Medreseja “H. Mahmud Dashi” e Tiranës u paraqit në kategorinë mjedisore me Projektin “Reduktimi i radiacionit dhe forcimi i izolacionit termik dhe zanor duke përdorur batëritë e hedhura”, i përgatitur nga nxënësit Enes Hyka dhe Mehmet Akif Demircan.

Nxënësit e mësipërm, të drejtuar e ndihmuar nga mësuesi i fizikës Fatih Karaosmanoğlu dhetë mbështetur nga drejtoria e Medresesë fituan çmimin e parë dhe u nderuan me medajle ari.tiran (1) tiran (2) tiran (3) tiran (4) tiran (5) tiran (6) tiran (7) tiran (8) tiran (9) tiran (10) tiran (11) tiran (12) tiran (13) tiran (14) tiran (15) tiran (16) fotograf-1-1024x768