Panairi “Origami dhe robotika”

 

Ne Medresene e Tiranes, me date 13.11.2012 u zhvillua Panairi i figurave gjeometrike dhe shpikjeve te bera ne fushen e robotikes. Kete panair e zhvilluan nxenes nga klasat e 6-ta, 7-ta dhe te 8-ta.

Nxenes te caktuar me detyra te vecanta I prezantuan ato duke terhequr vemendjen dhe duke ngjalle interesimin e te gjithe nxenesve pjesemarres

Si punimet me te mira ne fushen e origamit u vleresuan punimet e nxenesve Flori Ahmetaj dhe Andi Caka, ndersa ne fushen e robotikes u vleresuan punimet e nxenesve Jetmir Shehi dhe Osman Talha.

Ne pranine e te gjithe nxenesve te Medresese u zhvilluan gara ne fushen e robotikes midis makinave qe kishin shpikur dhe realizuar vete nxenesit.

Kjo vbeprimtari nuk eshte e vetmja e realizuar ne Medresene e Tiranes. Ajo u bashkerenditet shume veprimtarive te tjera te suksesshme te realizuar nga medresistet duke sjelle risi cilesisht te dallueshme ne llojin perkates. Nxenesit, te inspiruar nga emocionet qe provuan, shprehen deshiren per te realizuar veprimtari te tjera te ngjashme me keto.