Program Festiv për Kur`anin Famëlartë 21.12.2013

Medreseja e Beratit organizoi një program festiv për Kur`anin Famëlartë në ambjentet e e pallatit të kulturës `Margarita Tutulani`. Në këtë program festiv u shpërndanë çertifikatat e nxënësve të klasave të dhjeta për leximin e Kur`anit Famëlartë, që i është zbritur Profetit Muhammed (SAS), një ndër qindra mrekullitë e ndritura, udhëzues dhe burim lumturie për mbarë mjerëzimin.
Në këtë program ishin të ftuar Kancelari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Ali Zaimi, Nëndrejtori i përgjithshëm i Fondacionit Sema z. Huseyin Yilmaz, Sekretari i Rektorit të Universitetit Beder z. Nuh Tokçelik, Myftiu i Beratit z. Murat Duro, Sekretari përgjithshëm i prefekturës të Qarkut Berat z. Çlirim Brisku, përfaqësues të Bashkisë Berat, imamët e xhamive të Beratit, prindërit e nxënësve dhe besimtarët e qytetit të Beratit.
Kancelari i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë z. Ali Zaimi theksoi në fjalën e tij se libri i Kur`anit është manuali më i mrekullueshëm i mesazheve dhe ligjeve hyjnore i lindur në horizontin e njeriut duke zbritur nga lartësia e lartësive në masën e vlerës së njeriut dhe duke marrë parasysh unitetin trup-mendje-shpirt të tij! Gjithashtu ai falenderoi drejtorin e Medresesë së Beratit për organizimin e një program të tillë.
Në këtë program u shpjegua rëndësia e Kur`anit, ku u shoqërua me disa videoklipe dhe me disa këndime nga pjesët e Kur`anit dhe ilahi nga nxenesit e shkolles në lidhje me Kur`anin. Në fund të programit të gjithë nxënësit e klasës së 10’të morrën çertifikatat dhe librat e Kuranit nga duart e të ftuarve.

282837_567104373364955_1637543781_n

400582_567103820031677_1399037212_n

562017_567102976698428_1434822263_n

945183_567103496698376_542379108_n

994406_567104793364913_1412599138_n

994993_567104283364964_713152989_n

996973_567104916698234_1079697741_n

998470_567103450031714_752636198_n

1458435_567104256698300_198202487_n

1470012_567102596698466_1404862137_n

1471743_567103353365057_1431214167_n

1472047_567102663365126_419257171_n

1472075_567103030031756_332060165_n

1472811_567103900031669_1539997430_n

1476269_567103500031709_1912796281_n

1486870_567103653365027_536170931_n

1488146_567104523364940_388001241_n

1501128_722518471094745_504434134_o

1512642_567103170031742_1046541821_n

1512679_567104773364915_1502369972_n

1512772_567102383365154_351887579_n

1520685_567102413365151_1725389404_n

1521971_567102400031819_1549783232_n

1522171_567104126698313_451678948_n

1524885_567104426698283_1053431280_n

1525489_567102850031774_493426211_n

1526770_567104596698266_649233713_n

1530479_567102786698447_2088149937_n

1532129_567103576698368_2076509061_n

1533754_567104223364970_1579347833_n

1535450_567103073365085_440619679_n

1535592_567103320031727_1849857872_n

1538732_567104360031623_1726649180_n

1538811_567104676698258_710555874_n