Programi Kurban Bajrami Medreseja Cerrik‏

 

Me datë 10.10.2012 në ambjentet e shkollës medrese “LIRIA” Cërrik u mbajt një program me nxënësit dhe mësueseit e shkollës me rastin e festës së Kurban Bajramit.

Progranmi I drejtuar nga nxënësi Bledar5 Buzani u hap me këndimin e Himnit kombëtar. Me pas nxënësi  Jusuf Belshaku hafiz I shkollës kendoj pjeseë  nga Kur ‘ani Famëlartë, kushtuar kësaj dite të shejtë.

Më pas mësuesi I lëndëve fetare në këtë shkollë z.Bilal BODLLI foli mbi rëndësinë , vlerat dhe historikun e kurbanit. Ai tha se Kurbani është një shprehje përkushtimi, sacrifice,m sinqeriteti dhe nënshtrimi ndaj vullnetit hyjnor. Ai zhvillon shpirtin e bindjes e të përkushtimit ndaj Allahut.

Më pas programi vijoj me poezin “Kurbani” nga nxënësi I klasës së 12B Elton Jolla ndërsa nxënësi Leonard Çela po I klasës 12B vijoi me një tregim rreth Kurbanit.

Kori I shkollës I përbërë   nga nxënës të viteve të ndryshme këndoj tekbire, salivate dhe ilahi kushtuar kësaj dite të rëndësishme.

Ambjente e shkollës dhe klasat janë rregulluar bukur nga nxënësit me ndihmën e mësuesve kujdestar duke vendosur informacione, ajete, hadithe dhe pamje të veçanta që pasqyrojnë këetë festë.

Përshëndeten këtë aktivitet dhe drejtorë i shkollës z.Yakup Şahin dhe ai I palës shqiptare z.Bajram Omeri. Me fjalët e tyre ata theksuan vlerat e patjetërsueshme që sjell kjo ditë. Njeriu mbart në vetvete sjelljen e nënshtrimit ndaj Zotit; përpiqet  që të jetë mirnjohës, ti afrohet Allahut dhe kurbani kthehet  në një shkak për kët afrim hyjnor krahas çdo dobie individuale e shoqërore, Kurbani është  një adhurim që kryhet për të arritur kënaqësin e Allahut.

Në fjalinë përmbyllëse prazantuesi I programit Bledar Buzani ju referua nje ajeti në Kur’an që thotë: “Këtë mos e harroni se as mishi I tyre  ( kurbanëve ) as gjaku I tyre assesi nuk mbërrijn tek Allahu. Ajo çka mbërrinë tek Ai është vetëm pëkushtimi që ushqeni në zemrat tuaja”. (Haxh 22/3).

Më pas ai falenderoi të pranishmit nxënësit dhe mësuesit që mundësuan këtë aktivitet.