Seminari I Mbarevajtjes per Katermuajorin e Pare te Vitit Arsimor 2013-14

Me pelqen ta quaj keshtu ne gjuhen turke “Zumre” te mbledhurit e ketyre dy diteve ne medresene e Kavajes nga stafi i mesuesve te medreseve.Nese do ti jepnim kuptimin ne gjuhen shqipe kjo fjale kaq e thjeshte mbart ne vetvete kuptimin e nje grupfjaleshi:te mblidhesh,te diskutosh,te hedhesh ide,te projektosh,te shpjegosh per nje qellim te vetem ate te te rriturit profesionalisht per ti sherbyer te tjereve.Nje tradite kjo e cila behet cdo vit ne te cilen mblidhen mesues te departamenteve te ndryshme dhe diskutojne mbi ecurine dhe sfidat qe i presin.

Matematika,fizika,kimia,biologjia,gjuhet e huaja (Anglisht,Turqisht,Arabisht),si dhe lendet fetare (Kur’ani,Njohuri te besimit,Tradita profetike dhe kultura islame) jane lendet ne te cilat behet nje diskutim i gjere per realizimet e deritanishme dhe per te ardhmen.

Matematika si nje lende baze ne shkolle por edhe nje lende e detyrueshme per maturen shteterore i eshte dhene nje rendesi ne diskutimet e bera nga mesuesit.

Ne 10 departamente te ndryshme u organizuan mbledhje te ndryshme me pjesmarrjen e mesuesve te lendeve perkatese ku u disktua ci me poshte:

1. Marredhenia mesues nxenes dhe efetkiviteti mesimor ne klase.

2. Provimet e perbashketa GDS.

3. Pjesmarrja dhe pergaditjet per vepimtarite qe do te behen ne vazhdimesi.

Ses 1: Halit Shahini aktivitete ne klase

Ses 2: Unal Gonul Oxford Workshop

Ses 3: Ermal Hamza English week (java e anglishtes)

Ses 4: Vleresimi i semestrit te 1(pare)

Ses 5: Provimi i pergjithshem i matures shteterore

Gjithashtu jane organizuar edhe dy seminare nen drejtimin e nendrejtorit te medresese Tirane Fatih Karaosmanoglu.

Seminari i pare ka mbledhur bashke nendrejtoret e medreseve ku eshte diskutuar mbi lendet me detyrim e me zgjedhje,programet e tyre nder vite si dhe teste te ndryshme te hartuara me profesionalizem nga mesuesit tane mbeshtetur ne provimet e matures nder vite.

Seminari i dyte eshte organizuar me mesuesit e lendeve per olimpjadat shkencore nderkombetare.Tashme medresete tona kane treguar histori suksesi ne keto olimpjada ne vende te ndryshme duke fituar medalje nderi.Eshte diskutuar mbi projekte te ndryshme per kete vit per nje qellim te vetem, vazhdimin e ketij suksesi.

Si perfundim njezeri mund te themi se se bashku me vetbesim,vullnet,deshire dhe profesionalizem mund te arrijme majat e arsimit dhe edukimit ne Shqiperi.

 

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC